Vår första Golden Retriever föddes 1986 och kom från Pallywoods kennel. En hane med motor, kraft och will2please. Intresset för hundar fanns redan, men bekantskpaen med Golden retriever var en helt ny upplevelse. Sedan dess har det alltid funnit minst en Golden Retriever i familjen.

2009 kom första Golden Retriever tiken till oss. Innan dess hade det enbart varit hanhundar för att kunna tävla och träna utan ofrivillig vila under löperioderna. Vår första tik kom från Dainty's kennel.

Första kullen Goldenvalpar från Bygatans såg dagens ljus 2014. 

En typisk golden retriever är följsam, utåtriktad och intelligent, med en medfödd arbetsförmåga och apporteringslust. Den ska vara vänlig, tillitsfull och ha självförtroende. En golden mognar förhållandevis sent, både fysiskt och mentalt. Det är en social hund som gärna vill spendera tid med sin familj. I egenskap av apportör är att få bära föremål förenat med lycka för de allra flesta golden. De har dessutom ofta en stor passion för vatten – både rent och smutsigt!

Golden retriever ska vara symmetriskt byggd, välbalanserad, kraftfull och aktiv med flytande rörelser. Den ska utstråla sundhet och ha ett vänligt uttryck. Mankhöjd för hanar är 56–61 cm och tikar 51–56 cm.